...aneb život jde dál...

V knihovně...

26. 6. 2010 14:46
Rubrika: Kronika | Štítky: příběhy , vzpominky

A tak to vidíte...

"Co?" říkáte si...

No, je sobota. Venku svítí slunce (poslední dobou si říkám, že je to nedostatkové zboží - třeba jednou na ně budeme stát frontu...) a je teplo. Počasí stvořené na nějaký ten výlet na hrad či zámek. A já?...

Já sedím ve Zbrojnici (univerzitní knihovně) a snažím se ze sebe vyplodit nějaké kloudné myšlenky. Po levici mám pět knih a po pravici jednu. Věřte nebo ne. Snažím se totiž napsat alespoň kousek první kapitoly mé diplomky.

Evidentně se k tomu nemůžu přinutit. Jasnou ukázkou je i tento vznikající příspěvek. Ale co už. Do čtyř hodin mám čas a snad i něco sepíšu.

Ale o čem psát? Jak se prokousávám knihami? Ani za nic! Ale... dalo by se zavzpomínat na nějaké ty pěkné okamžiky uplynulého semestru!?!

No, jasně :-).

Je zvláštní, kolik se toho může stát během čtyř měsíců (poněvadž červen nepořítám). Tábor, výlety, jednodenní akce apod.
Možná, že z velké části nebudu psát. Spíše nechám promlouvat fotografie.

Jarní tábor na Orlím Hnízdě.

První letně semastrální akcička. Hned druhý týden semestru jsem na týden zmizela. No? Na týden? Už ve čtvrtek jsem radši seděla ve škole, ale jako bych tam nebyla :-). Po jedné hodině spánku a zdlouhavé cestě vlakem jsem byla notně mimo.

Starala jsem se o třicet hladových krků a ještě k tomu jsem pečovala o jejich zdravíčko (dobrá kombinace, že? :-)). Letošní tábor se však vyvedl, poněvadž zrovna u naší chaty byla poslední bašta sněhu v celých Beskydech. Děcka se dosyta vyřádily, nikomu se nic nestalo a prostě... byla to taková naše táborová pohodička... :-)

V pozadí si můžete všimnout, že okolní kopce a hory jsou totálně bez sněhu, ale na našem svahu... :-)

Spolčo běžky

I letos jsme se spolčem vyrazili do Jeseníků na běžky. Naše trasa vedla z Ovčárny na Švýcarnu se zastávkou na pradědovi všech moravských hor - Pradědu.
 Vyjížděli jsme z Olomouce, kde byl mírný poprašek sněhu. Předzvěst bohaté sněhové nadílky v tisícových nadmořských výškách (Musím podotknout, že v loni jsme jeli do Jeseníků v podobném čase a v Olomouci tehdá lilo jako z konve. Mnozí z nás ani nevěřili, že si zaběžkujeme. Ale zázrak - v Karlově sice nebylo po sněhu ani stopy, ale v polovině cesty na Ovčárnu se provazy deště proměnily ve zmrzlou vodu a posléze v jemné sněhové vločky... Na hřebeni pak byla asi 70-ti centimetrová vrstva sněhu.).
 Snehu bylo doopravdy velmi hodně. Inu, zhodnoťte sami. A ještě k tomu to krásné počasí :-).

Tak a mé poslední pozastavení nad událostmi minulými bude z ministrantského dne.

Ministrantský den

Ministrantský den, toť tradiční akce kněžského semináře. Již druhým rokem jsem tam dělala zdravotníka. Malý důkaz:

No a ještě jednu fotku.

Moc díky Míšovi Zahálkovi za umožnění zveřejnění těchto fotek. :-)

Kromě těchto tří vzpomínek se toho událo mnohem více, ale už tak je to přespříliš dlouhé :-). Proto je pouze zmíním:

  • setkání Antiochie v Bratřejově. Bylo to hezké, ale bohužel nemám žádnou fotodokumentaci... Momentka - přijeli jsme zeleným seminárním autem a zpátky jsme se vrátili červeným, ne seminárním. :-) Holt nepřežilo přejezd ze silnice do dvora :-)
  • leopoldinská rozlučková párty - fotky sice existují, ale nejsou:-( (ach, nezdá se vám, že si ta výpověď odporuje?)
  • zabijačka (moje první... osudová... možná o ní napíšu symfonii:-))
  • dominikánské exercicie v Českém Těšíně
  • ... a od(p)borná exkurze do Žďáru nad Sázavou a Tišnova.

A malá gotická exkurze do míst, kde bych ráda jela, ale zatím je to ve hvězdách - ROSA COELI.

Ještě jednou krásné prázdniny :-)...

Zobrazeno 1155×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.